*Nettavisen* Nyheter.

Åtte angripere døde – sju sprengte seg selv

Medisinsk personell evakurerer en såret person i nærheten av koserthallen i Paris der over hundre personer ble drept i et terrorangrep fredag.

Medisinsk personell evakurerer en såret person i nærheten av koserthallen i Paris der over hundre personer ble drept i et terrorangrep fredag. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA

Påtalemyndigheten i Paris sier sju av fredagens angripere sprengte seg selv i lufte. Åtte gjerningspersoner er døde, og politiet tror ikke det var flere. Jakten på medskyldige fortsetter.

14.11.15 07:29

Politimester Michel Cadot sier angripere først skjøt mot med automatvåpen mot kafeer utenfor konsertlokalet Bataclan før de gikk inn i konsertlokalet. Der drepte de rundt hundre mennesker, før sikkerhetsstyrkene gikk til aksjon. Minst tre av angriperne ved Bataclan sprengte seg selv med selvmordsbelter.

Cadot sier en gruppe angripere ved Stade de France slo til omtrent samtidig som den andre gruppen angrep inne i byen. Han sier alle angriperne trolig er døde, men at myndighetene fortsetter jakten på eventuelle medsammensvorne.

Påtalemyndigheten: - Fem angripere er drept

Påtalemyndigheten i den franske hovedstaden sier totalt fem angripere er drept, men advarer samtidig og sier flere gjerningspersoner kan være på frifot.

Frankrikes president François Hollande bekrefter at antatte gjerningspersoner ble drept i konsertsalen Bataclan, hvor over 100 mennesker ble drept.

Les også: Terrorekspert om angrepet mot Paris: Trolig forbindelser til IS og Syria

Vitne: – Angriper nevnte krigen i Syria

En av angriperne i Paris fredag brukte Frankrikes militære innsats i Syria til å rettferdiggjøre terrorangrepene, sier et vitne.

Vitnet var til stede i konsertlokalet Bataclan, der rundt 100 personer ble drept.

– Jeg hørte tydelig en av dem si «Det er Hollandes skyld, det er deres presidents skyld, han skulle ikke ha blandet seg i Syria». De snakket også om Irak, sier Pierre Janaszak, som er programleder i radio.

Les også: UD: – Ingen indikasjoner på at nordmenn er drept

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.