RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Stein Johnsen , Halden Arbeiderblad)

Åtte arrestert for ildpåsettelse

Sist oppdatert:
Fem av dem er varetektsfengslet.

- Politiet i Halden har den seinere tid hatt en rekke mindre og større branner. Det har i mange av disse brannene vært mistanke om ildspåsettelse. Torsdag 6.10.11 gikk politiet til pågripelse av fem personer Ytterligere tre personer ble pågrepet på fredag 7.10.11, disse ble løslatt etter avhør. De siktede i saken er mellom 16 og 23 år gamle. De er alle tilknytning til Halden, opplyser Østfold politidistrikt.

De fem personene som ble pågrepet, tre menn og to kvinner, ble fremstilt for varetektsfengsling på fredag i forrige uke.

- Fire av disse ble varetektfengslet, en ble løslatt av retten, men påtalemyndigheten anket avgjørelsen. Vedkommende sitter fortsatt fengslet i påvente av lagmannsretten sin behandling av saken, opplyser politiet.

Forholdene gjelder foreløpig 15 branner som har skjedd i perioden fra juni 2011. Siste forhold skjedde 1.10.11 da et ubebodd hus i Rokke brant ned. Brannene omfatter flere skur/uthus, en garasje med bil og båt, samt mange konteinere og søppelkasser.

I tillegg er noen av dem også mistenkte for brannen i Svinesund, 3.10.11, også her et ubebodd hus.

Ifølge politiet har alle de siktede i større eller mindre grad knyttet seg til flere av brannene.

Har du tips eller foto i saken? Mail vaktsjef@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere