RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte års fengsel for overgrep gjennom 18 år

Sist oppdatert:
Ski (NTB): En mann i 40-årene er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i åtte år for seksuelt misbruk av sin egen datter over en periode på 18 år. Mannen er også funnet skyldig i overgrep mot datterens venninne da hun var under 16 år.

I Follo tingrett ble mannen dømt til sju års fengsel for handlingene. Mannen mente han var uskyldig dømt og anket til lagmannsretten. I Borgarting lagmannsrett kom dommerne enstemmig fram til at mannen var skyldig, og straffen ble skjerpet med ett år, melder Østlandets Blad.

Overgrepene mot datteren startet da hun gikk i barnehagen. I retten forklarte datteren at hun ikke husker noe liv uten at faren forgrep seg på henne.

Dommerne har ikke klart å finne lignende tilfeller der overgrepenes grovhet, omfang, varighet og omstendighetene rundt er sammenlignbar med saken mot mannen.

I Follo tingrett fikk mannen strafferabatt på rundt ett år på grunn av politisommel. Lagmannsretten mener også at det er riktig å ta hensyn til forsinkelsen i etterforskningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere