RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte av ti asylsøkere sier de vil bli i Norge for alltid

Akuttmottaket i Råde i Østfold er landets største med plass til 1.000 asylsøkere. Men i begynnelsen av desember var bare 198 sengeplasser i bruk.
Akuttmottaket i Råde i Østfold er landets største med plass til 1.000 asylsøkere. Men i begynnelsen av desember var bare 198 sengeplasser i bruk. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
I en rundspørring TV 2 har utført blant nesten 1.000 asylsøkere på 19 asylmottak over hele landet, svarer 79 prosent av de spurte at de ser for seg en permanent fremtid i Norge.

TV 2 besøkte 19 akuttmottak for asylsøkere over hele landet der de delte ut et spørreskjema med ni spørsmål, på ni språk, for å få vite mer om asylsøkerne som er kommet til Norge.

984 voksne asylsøkere svarte på spørsmål om seg selv og fremtiden. Svarene viser tydelig at asylsøkerne ikke ønsker å reise hjem. Selv om forholdene i hjemlandet bedrer seg er det bare 15 prosent av de TV 2 snakket med som vil reise tilbake. Vel 5 prosent svarte at de ikke visste.

Migrasjonsforsker og forskningssjef i Ipsos Jan-Paul Brekke, sier undersøkelsen er interessant.

– Det er mange som kommer til å se for seg en fremtid og bli i Norge en del år fram i tid. Det stemmer jo med asylankomstene de siste 10-15 årene, sier Brekke, som mener det haster for Norge å starte integrering av dem som har kommet.

– Nå er det absolutt en integreringsdugnad som står foran det norske folk, mener han.

De tre største gruppene i undersøkelsen er syrere, afghanere og irakere. Syrere utgjør vel 43 prosent av de spurte, afghanere vel 21 prosent og irakere vel 14 prosent.

Undersøkelsen fra TV 2 er ikke statistisk representativ. Konklusjonene baserer seg på svarene som 984 voksne asylsøkere har gitt. Det har kommet vel 30.000 asylsøkere til Norge i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere