Åtte barn knivstukket og drept

ÅSTEDET: Politt utenfor stedet der knivstikkingen fant sted.

ÅSTEDET: Politt utenfor stedet der knivstikkingen fant sted. Foto: Reuters Tv (Reuters / NTB Scanpix)

Australia dypt rystet over barnedrap

19.12.14 09:42

Åtte barn i alderen 18 måneder til 15 år er blitt funnet drept i et bolighus i Cairns i Queensland nordøst i Australia, opplyser australsk politi.

Det er uklart hvem som drepte de åtte barna som ble funnet døde i et bolighus i Cairns i Australia, men politiet sier situasjonen er under kontroll. Barnas mor ligger skadd på sykehus.

Barna, som var i alderen 18 måneder til 15 år, skal ha blitt drept med kniv. Det er fortsatt ikke klart hvem som har tatt livet av dem, men politiinspektør Bruno Asnicars antyder at ingen mistenkt er på frifot:

- Slik situasjonen er nå, er det ingen grunn til at folk skal være urolige, utover det at dette er en tragisk hendelse, sa han på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Vi har foreløpig ingen formelt mistenkte, la han til.

Mor til sju av barna
Politiet rykket ut til Cairns-forstaden Manoora like før klokken 11.30 fredag formiddag da de fikk melding om at en kvinne var alvorlig skadd. I huset fant de åtte døde barn.

En 34 år gammel kvinne er brakt til sykehus med skader. Politiet opplyser at kvinnen er mor til sju av de åtte barna. Hvem det åttende barnet er og hvilken forbindelse det har til familien, er ikke kjent.

Kvinnen ble brakt til sykehus og tilstanden hennes er stabil. Hun bistår nå politiet i etterforskningen, opplyser politiet videre.

Funnet av storebror
Flere medier melder at barna ble knivstukket, men politiet har ikke bekreftet opplysningen. Lokalavisa Cairns Post skriver at barna skal ha blitt knivstukket og kvalt.

Tragedien ble oppdaget da barnas 20 år gamle storebror kom hjem og fant sine brødre og søstre døde, melder det australske nyhetsbyrået AAP.

- Det er bare ikke til å tro. Jeg fikk akkurat vite om de stakkars barna, sier en kusine av den 34 år gamle kvinnen til AAP.

Sky News melder at en stefar også skal ha bodd i huset, men at det ikke er kjent hvor han befinner seg.

Abbott: – Ubeskrivelig forbrytelse
Tragedien er den andre som rammer Australia på under en uke. Mandag endte en dramatisk gisselsituasjon i Sydney med at to gisler ble drept i tillegg til gisseltakeren selv.

Statsminister Tony Abbott omtaler tragedien i Cairns som hjerteskjærende.

- Enhver forelder må kjenne på sorgen over det som har skjedd. Dette er en ubeskrivelig forbrytelse. Over hele landet kommer det til å felles tårer og bes bønner for disse barna i kveld, sier Abbott.

Politiet var imidlertid raskt ute med å understreke at fredagens hendelse ikke er en terrorhandling.

Politiet har kontroll
- Situasjonen er under god kontroll. Ingen andre i nærmiljøet bør ha grunn til bekymring, sier politiinspektør Bruno Asnicar.

Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, påpeker han.

- Ingen får tilgang til åstedet før våre kriminalteknikere er ferdige, og før det er gjort, er vi ikke i stand til å fastslå noe, sier Asnicar.

Australske medier melder at forstaden Manoora er beryktet blant innbyggerne for å ha en høy kriminalstatistikk, og at det overveldende flertallet av forstadens befolkning er urinnvånere. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag