*Nettavisen* Nyheter.

Åtte døde babyer funnet i hus i Tyskland

Åstedsgranskere på plass i Wallenfels sør i Tyskland fredag. Ifølge politiet bodde en 45 år gammel kvinne i en leilighet i huset tidligere, men politiet har ennå ikke fått tak i kvinnen. Foto: Marcus Scheidel (Afp / NTB Scanpix)

Åtte døde babyer er funnet i et hus i byen Wallenfels sør i Tyskland. Politiet leter etter en kvinne som har bodd i leiligheten, og som kan være barnas mor.

Ifølge den statlige TV-kanalen Bayerischer Rundfunk ble funnet av de døde spedbarna gjort torsdag ettermiddag i Wallenfels, nord i delstaten Bayern, omtrent halvveis mellom München og Berlin.

Det er uklart hvor lenge babyene har vært døde.

Ifølge politiet bodde en 45 år gammel kvinne i en leilighet i huset tidligere, men politiet har ennå ikke fått tak i kvinnen.

Kan være moren

– Hun er etterlyst iallfall for å være den mulige moren til barna, sier en talskvinne for politiet. Hun ville ikke si om kvinnen mistenkes for noe.

Kvinnen hadde bodd i leiligheten i 18 år sammen med sin mann og tre barn de hadde sammen. Men hun hadde også fire barn fra andre forhold, ifølge avisa Bild, som skriver at hun tidligere hadde forsøkt å skjule at hun var gravid.

Bild skriver at hun flyttet ut i september etter en krangel med sin ektemann.

Naboer sier at hun var en hyggelig person som tok seg godt av sine barn. Hun jobbet i en aviskiosk i byen og også som badevakt om sommeren.

Det var en lege som ble tilkalt til boligen torsdag ettermiddag som gjorde funnet, opplyser en talskvinne for politiet. Legen kontaktet politi, som umiddelbart igangsatte undersøkelser og kontaktet rettsmedisinere.

I dårlig forfatning

Det vil ta tid å fullføre undersøkelsene, delvis på grunn av forfatningen levningene er i. Det er ikke ventet noe resultat før i neste uke, melder Bayerischer Rundfunk.

Ifølge informasjon som fjernsynskanalen har innhentet, er det nå et par som bor i boligen. De har begge barn fra tidligere ekteskap, og ektemannen oppgis å være svært engasjert i lokalsamfunnet i byen med 3.000 innbyggere.

Ordfører Jens Korn sier de er «en helt normal familie».

Det har vært flere tilfeller av drap på spedbarn i Tyskland de siste årene. I mai ble en kvinne dømt for å ha drept to barn og gjemt likene i en fryseboks. I 2008 ble en kvinne dømt for å ha drept åtte av sine nyfødte babyer og gjemt likene i bøtter, blomsterpotter og et gammelt akvarium. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.