Åtte drept i narkosmuglerjakt i Mexico

Ciudad Juarez (NTB-AFP): Åtte menn ble drept da 100 soldater slo til mot 60 narkotikasmuglere i et fjellområde nord i Mexico nær grensen til Texas, opplyste myndighetene torsdag.

- En gruppe på 100 soldater og 60 narkotikasmuglere støtte sammen i Tarahumara-fjellkjeden nord i Mexico, på et øde sted rundt fem timer fra byen Madera, sa guvernør José Reyes Baeza Terrazas i delstaten Chihuahua torsdag.

Han bekrefter at åtte av narkotikasmuglerne ble drept. Soldatene overrumplet narkotikasmuglerne sent onsdag kveld, legger Baeza til.

Før oppgjøret i fjellene onsdag kveld herjet væpnede menn i gatene i grensebyen Nuevo Laredo. Der blokkerte de gater med stjålne biler mens myndighetene tok i bruk Facebook for å overtale beboerne til å holde seg innendørs.

- Vær på utkikk. Noen gater er blokkerte. Vær forsiktig når dere er ute, het det i oppfordringen.

Skrekkslagne innbyggere som ennå ikke var rukket å komme seg hjem, meldte om at de var blitt tvunget til å forlate kjøretøyene. Andre var blitt stengt inne på kjøpesenter og kinoer mens kulene haglet i gatene.

Forrige fredag ble tolv personer drept, blant dem to tilfeldig forbipasserende og en soldat, da det brøt ut skyting i byen.

Myndighetene mener voldsutviklingen i området har sammenheng med en bandekrig mellom narkotikasmuglere.

Rundt 25.000 mennesker har blitt drept som følge av narkotikarelatert kriminalitet i Mexico siden president Felipe Calderon for tre og et halvt år siden varslet at han skulle slå hardt ned på organisert kriminalitet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.