RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte født på 6.6.6

Sist oppdatert:
Hittil i dag kan åtte nye bergensere føre den fryktede djeveldatoen 6.6.6 på fødselsattesten.

Fra midnatt og fram til klokken 12.00 tirsdag ble åtte barn født på Kvinneklinikken ved Haukeland sykehus. Vakthavende sykepleier kan ikke opplyse hvor mange av hvert kjønn de åtte barna var.

- Men dagen er ennå ikke omme. Vi er jo bare kommet halvveis nå og flere kan bli født i løpet av dagen, sier hun til iBergen.no.

Fødselsmerke
Den myteomspunnete og noe upopulære fødselsdatoen 6.6.6 er gjerne forbundet med djevelen og dyrets tegn. Overtro vil ha det til at djevelens sønn skal fødes på nettopp denne datoen. Da helst med et avslørende fødselsmerke på kroppen med tre seks-tall. Ingen av de nye bergenserne skal ha hatt noe skummelt merke å vise til.

I Johannes åpenbaring kapittel 13, vers 16-18 nevnes det magiske tallet som dyrets tall.

«Det tvinger alle - små og store, rike og fattige, frie og slaver - til å ha et merke på sin høyre hånd eller på pannen. Og ingen kan kjøpe eller selge noe uten å ha dette merket: dyrets navn eller det tall som svarer til navnet. Her gjelder det å ha visdom. La den som har forstand, regne ut dyrets tall! For det er et menneskes tall, og tallet er 666.» er den kryptiske beskjeden fra profeten Johannes.

Mange teorier
Tallet har gitt mye arbeid til overtroiske, satanister og konspirasjonteoretikere verden over i århundrer. Flere romerske keisere har fått passet sitt påskrevet som satans avkom, etter at diverse tolkninger av tallene har ført fram til deres navn. Kapitalismen har også vært en høyaktuell kandidat som djevelen bak speilet.

666 har til og med fått en egen diagnose. Personer som lider av Hexakosioihexekontahexaphobia har, ifølge Wikipedia, en overdreven frykt for tallet og unngår det til enhver pris.

Vakthold mot satanister
Den norske kirke har ingen spesiell frykt for 666 og tillegger det ingen magiske krefter. Likevel lar de ikke dagen gå upåaktet hen.

- Vi har ekstra vakthold ved alle kirkene i Bergen i dag. Vi kan ikke ta sjansen på at noen vil brenne dem ned på en dato som denne. Den kommer bare hvert hundrede år og selv om det satanistiske miljøet i Bergen er svært smalt, finnes det større grupper internasjonalt, forteller kirkeverge i Bergen, Gunnar Wik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere