*Nettavisen* Nyheter.

Åtte fortsatt savnet etter styrt

Foto: David Moir (REUTERS)

To nordmenn skulle ha vært med ulykkeshelikopteret.

02.04.09 11:38

Onsdag ved 15-tiden norsk tid styrtet et helikopter med 14 oljearbeidere og et mannskap på to i britisk sektor i Nordsjøen.

Helikopteret var da på vei fra Miller-plattformen til BP nordøst for Skottland.

Ifølge BBC var åtte av de ombord fra Aberdeen, fire fra Skottland, tre fra England og en fra et annet sted i Europa.

- Vi har ingen opplysninger som tilsier at det skal ha vært nordmenn om bord, sier Olav Fjellså, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i BP Norge, til Nettavisen torsdag formiddag.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Stort søkeområde
Åtte personer er funnet omkommet etter ulykken, men fortsatt er de åtte andre som var ombord savnet.

Torsdag fortsetter søket etter de savnede.

- Denne morgenen har vi tatt opp igjen søket. Området hvor vi søker er ganske omfattende, sier Susan Todd ved den britiske kystvakta.

Flere båter deltar i søket. Værforholdene i området er bra.

- Temperaturen i vannet er bare åtte grader, og passasjerene hadde på seg redningsdrakter som gjør det mulig å overleve fra fire til seks timer, sier en talsmann for kystvakta.

Skulle vært med
VG skriver torsdag at to nordmenn skulle ha vært med ulykkeshelikopteret. Men det var fullbooket, og de fikk dermed ikke plass.

Nordmennene jobber for det Stavanger-baserte oljeserviceselskapet NCA, og skulle av skift etter å ha jobbet på plattformen en stund.

To andre nordmenn, som skulle overta deres skift, ble fløyet ut til Miller-plattformen onsdag, trolig med ulykkeshelikopteret.

- Jeg er umåtelig lettet over at ingen av våre folk er innblandet, men samtidig er jeg veldig lei meg for det som har skjedd, sier Carl Lieungh, administrerende direktør i NCA, til avisen.

- En tragisk dag
Storbritannias statsminister Gordon Brown, uttrykker sin medfølelse med de pårørende til ofrene.

- Dette har vært en tragisk dag i Nordsjøen, og mine tanker går til familiene til de som har mistet livet i denne ulykken, sier Brown, ifølge Sky News.

Helikopteret skal ha sendt ut en nødmelding da det var rett ved Peterhead, før de styrtet i havet. Værforholdene skal ha vært gode da helikopteret styrtet.

Andre ulykke
Helikopteret er av typen Super Puma, og selskapet Bond Offshore Helikopters bekreftet onsdag at det er et av deres helikopter som har styrtet, ifølge BBC.

Den britiske kystvakten opplyste til BBC at styrten har skjedd 35 britiske miles øst for Crimond, mellom Peterhead og Fraserburgh i Aberdeenshire.

BPs talsmann Bernard Looney, sier at selskapet nå samarbeider tett med myndighetene for å finne årsaken til ulykken.

Helikopterstyrten skjer mindre enn to måneder etter et helikopter med 18 personer styrtet øst for Aberdeen. Da kom alle levende fra ulykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag