*Nettavisen* Nyheter.

Åtte idiotsikre samtaleemner

Hva bør du, og hva bør du absolutt ikke snakke om på første date? Les og lær!

11.09.08 17:58

(BiipMag): Endelig har du tatt mot til deg, og snakket til gutten eller jenta du har sett på i ukevis. Vi kunne laget en helt egen guide til hvordan du bør gå fram for å få ham eller henne med på date – men la oss nå si at du allerede har kommet så langt. Nå har dere akkurat møttes, dere sitter og spiser, eller kanskje dere bare går en tur? Spørsmålet er i hvert fall: Hva i alle dager skal dere snakke om?

LES OGSÅ
Sjokkerer med oralsex
7 grunner til at gutta vil være single
Slik blir du mester i flørting

8: Unngå fortiden
På generelt grunnlag bør man aldri snakke om tidligere kjærester på den første daten. Du skal iallfall ikke spørre og grave, men vente til daten din eventuelt tar det opp selv. Kanskje er han/hun fortsatt såret, eller kanskje bitte litt forelsket i eksen fremdeles? Det er til ditt eget beste også: På den første daten vil du naturligvis at fokuset skal ligge på deg.

7: «Har du noen søsken?»
Å spørre om søsken er vanligvis et trygt tema (med mindre du spør om han/hun har noen kjekke brødre eller søte søstre ... Ikke gjør det.), og du viser en oppriktig interesse for daten din ved å bli såpass personlig. De fleste har gode historier om søsknene sine; enten de handler om hvor irriterende de er, eller hvor små og bortskjemte de er. Imidlertid kan det fort bli litt feil å snakke om foreldre og annen familie – spesielt med tanke på hvor fælt det kan være å bli minnet på foreldrenes skilsmisse, eller enda verre – at noen i familien nylig døde. Trå forsiktig!

Klikk på bildet for å forstørre.

6. «Hva vil du ha å drikke?»
Et aktuelt samtaleemne, spesielt om dere er på en restaurant eller en kafé (eller hvilket som helst annet sted med servering), er hva slags mat og drikke dere begge foretrekker. Herfra kan samtalen gå i alle mulige slags retninger; Hva er det beste du vet? Hva er det verste du vet? Hvilken pizzarestaurant er best? (Husk oppfølgingsspørsmål) Er dere heldige, finner dere jo ut at dere har enda mer til felles, for eksempel en forkjærlighet for jordbærmilkshake eller en felles stamkafé, og da vet dere jo allerede hva dere skal gjøre på neste date!

5. «Hva vil du bli?»
Å spørre om videre studie- og karriereplaner, er en fin måte å bli bedre kjent på, samtidig som det er et akkurat passe personlig spørsmål. Forhåpentligvis har dere begge drømmer, og kan fable lenge om hva dere ender opp som, hvor mye dere vil tjene, hvor dere skal bo, osv. Vær forsiktig med å dra den andre parten inn i fremtidsplanene dine; da kan du risikere at han/hun synes du går altfor fort fram, og at den (forhåpentligvis) gode kjemien forsvinner.

Klikk på bildet for å forstørre.

4. «Hvordan trives du på skolen/jobben?»
Dersom dere går på samme skole, studerer det samme, eller jobber sammen, kan det slå begge veier å snakke om det på den første daten: På den ene siden er det en «icebreaker» å le av gode historier eller snakke om teite kollegaer eller lærere, på den andre siden er jo hele poenget med å gå på en date å finne ut av om dere har noe mer til felles! Dersom du aldri har hørt om det hun/han driver med, vær flink til å lytte og stille oppfølgingsspørsmål. Utdanning og jobb er viktige temaer for de fleste, og noe vi gjerne forteller mye om til folk vi merker er interesserte.

3. «Fortell om vennene dine!»
Spør om vennegjengen hans/hennes. Selv om du ikke kjenner dem, er det en bra måte å få vite mer om daten din på. Å snakke om vennene sine er enkelt, og det vil sikkert komme opp gode historier dere kan le av, eller kanskje dere finner ut at dere har felles kjente? Pass på å ikke (under noen omstendighet) snakke negativt om vennegjengen til den andre parten – husk at det er de som gir deg den strengeste dommen, om det skulle utvikle seg til noe mer mellom dere. Og da vil du jo helst ha dem på ditt lag!

Klikk på bildet for å forstørre.

2. «Hva driver du med på fritiden?»
Samler på frimerker, skater, danser, leser bøker? Sport? Hva slags musikk liker du? Disse er obligatoriske spørsmål på den første daten, og vil gi deg verdifull informasjon til oppfølgingsspørsmål. Om samtalen går i stå her, er det kanskje et tegn på at dere ikke har verdens beste kjemi mellom dere. Men ikke mist motet om han elsker black metal eller hun bare hører på Tokio Hotel, prøv å vise oppriktig interesse, og du vil få massevis av goodwill tilbake.

1. Vær modig – se framover
La oss si at den første daten har vært vellykket. Du har unngått å gå for fort fram (punkt 5), men det har vært morsomt og dere har hatt så god kjemi at du kunne tenke deg å treffe ham/henne igjen. Da skal du ikke spørre om når dere skal gifte dere, men lufte planene dine for ukene framover, og tilfeldigvis spørre om daten din kunne tenke seg å være med. For eksempel på en konsert, kinofilm, eller noe annet som ikke indikerer at du er superseriøs, men derimot at du gjerne vil treffes igjen. Det verste som kan skje, er jo tross alt at han/hun sier nei? (Da er det bare å prøve igjen).

Generelle råd:
Still mange spørsmål! Nøkkelen er å lytte til den andre partens svar, og stille nye spørsmål ut fra disse. Da holder du praten i gang, og enda bedre, viser interesse. Ikke vær nervøs, men se på den første daten som det den faktisk er: En hyggelig kveld i godt selskap, og det er dét. På den måten kan du senke skuldrene, slappe av, og ha det gøy. Lykke til!

Det siste fra BiipMag: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag