RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat/MySpace

Åtte jenter pågrepet etter Amandas selvmord

Sist oppdatert:
15-åringen tok livet av seg etter å ha blitt mobbet i årevis for puppebilde.

(SIDE2): Fredag var tusenvis av mennesker samlet i flere byer i Canada, Japan og USA, for å vise sin avsky mot mobbing. Den siste tiden har flere grove mobbesaker kommet fram i lyset i Canada, der flere av ofrene har tatt sitt eget liv.

Kanadisk politi pågrep fredag åtte tenåringsjenter, i forbindelse med etterforskningen av mobbesakene.

- Mobbing vil ikke bli tolerert hos oss. Oppførselen til disse elevene var sterkt kritikkverdig og vil bli håndtert i rettssystemet, skriver politiet i en pressemelding.

Laget video
Amanda Todd (15) ble verdenskjent etter at hun la ut en video på YouTube i september i år, der hun fortalte sin historie om hvordan hun som 12-åring lot seg overtale til å vise puppene sine for en kamerat foran webkameraet. Bildene ble raskt spredd til klassekamerater og venner, og mobbingen utviklet seg til trakassering og vold.

- Jeg har ingen. Jeg trenger noen. Jeg tenker hver dag på hvorfor jeg fortsatt er her, sier Amanda Todd i videoen.

Hun lagde og publiserte videoen med et ønske om å hjelpe andre som var i samme situasjon som henne. Men bare en måned etter at hun la videoen på YouTube, tok hun sitt eget liv.

- Gjorde det vi kunne
Da hadde tenåringsjenta byttet skole to ganger, men hver gang hun og familien kom seg unna ryktene, mobbingen og trakasseringen, ble bildene spredd på ny og mobbingen fortsatte.

Amandas mor, Carol Todd, har snakket i media flere ganger siden datterens død. Hun vet ikke om det finnes en løsning på mobbeproblemet.

- La det bare være sagt at hun delte alt med meg. Og vi gjorde alt vi kunne. Jeg vil ikke engang si at vi ikke gjorde nok. Vi gjorde alt vi kunne foruten å være sammen med henne døgnet rundt. Ting kan skje selv om hele familien er samlet hjemme, sier hun til vancouversun.com.

Nasjonal bekymring
Kanadisk politi startet en omfattende etterforskning etter at Amanda ble funnet død, av flere alvorlige mobbesaker. De åtte jentene ble pågrepet i byen London i Ontario. De er siktet for fysisk og psykisk mobbing via internett av en annen jente ved skolen. De åtte er sluppet fra varetekt, men er utvist fra skolen. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Også politisk har Amandas og andres selvmord etter mobbing fått politiske konsekvenser. Mandag ble det lagt fram forslag i det kanadiske parlamentet om å nedsette en komité for å utvikle en handlingsplan mot mobbing.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

LES OGSÅ I NETTAVISEN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere