Åtte til sykehus etter boligbrann

Foto: Ole-Andreas Pedersen (Avisa Nordland)

Både voksne og barn er fraktet til sykehus etter storbrann i Bodø.

05.01.10 19:24

Brannvesen, ambulanser og politi har rykket ut til en boligbrann på Alstad.

Det skal være en tomannsbolig i Paradisveien på Alstad, like ved riksvei 80 på Jensvoll, som var i full fyr rundt klokka 17 tirsdag ettermiddag.

Da Avisa Nordland kom til stedet var boligen overtent, og for de nysgjerrige tilskuerne som kom til stedet var det nok knyttet mest spenning til om brannen skulle spre seg til andre hus i området.

Brannmannskaper på stedet fastslo fort at boligen kom til å bli totalskadd som følge av brannen.

Operasjonsleder Tommy Bech ved Salten politidistrikt sier til an.no at til sammen åtte personer er fraktet til Nordlandssykehuset i Bodø med brann- og røykskader.

- Det var to familier til stede i den vertikaldelte boligen da det begynte å brenne. Brannen har trolig startet i den delen av boligen der de befant seg. Alle de åtte personene - både voksne og barn - er fraktet til sykehus. En av dem har fått brannskader, mens sju andre sjekkes for røykskader, sier Bech.

På branntomta var det et stort antall mannskaper fra Salten Brann og politiet, og ikke mindre enn fem brannbiler ble sendt til stedet for å ta del i slukkingen.

Brannmester Arild Falch hos Salten Brann sier de har alle sine mannskaper ute for å ta del i slukkingen.

- Vi kommer nok til å holde på med etterslukking i enda noen timer. Hva som er årsak til brannen er vi ikke kjent med, men en person er sendt til sykehus med røykskader, sier Falch til an.no.

Brannårsak er det fortsattt for tidlig å si noe om - også for politiet.

- Vi vet ikke hva som har utløst brannen, sier Tommy Bech ved Salten politidistrikt.

Fryktet spredning
Han sier også at politiet fryktet at brannen skulle spre seg til flere av husene i området.

- Det er tett bebyggelse, men heldigvis har brannmannskapene relativt tidlig avskåret muligheten for at brannen skulle spre seg.

Saken oppdateres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.