*Nettavisen* Nyheter.

Åtte til sykehus med mulig cyanidforgiftning

Bodø (NTB): Det gikk bra med de åtte personene som tirsdag kveld sendt til Nordlandssykehuset i Bodø med mistanke om cyanidforgiftning etter en brann.

13.06.12 00:19

Det har gått bra med alle, men medisinske tiltak ble tirsdag kveld iverksatt for å ivareta dem, opplyser Nordlandssykehuset til Avisa Nordland. Noen av de åtte kunne trolig sendes hjem allerede tirsdag kveld.

Saken startet klokken 20.30 da politiet fikk melding om varmegang i et tavlerom på Skutvik skole i Hamarøy.

- Det ble meldt om kraftig varmeutvikling. Vi sendte politimannskaper dit. Brannmannskaper dro til stedet, og ansatte ved skolen bisto også i tavlerommet. Klokken 21.30 fikk vi melding om at de til sammen sju- åtte personene som var inne i tavlerommet, hadde blitt eksponert for branngasser, opplyser operasjonsleder Tom Ove Hammer i Salten politidistrikt til NTB.

Brannen i rommet var begrenset i omfang, men den utviklet varme og røyk.

- Kombinasjonen av varme og plast kan utvikle svært farlige gasser. Det oppsto derfor mistanke om at det var blitt utviklet cyanidgass på bakgrunn av komponentene som brant. Mannskapene som var i tavlerommet, ble sendt med Sea King til Nordlandssykehuset for undersøkelse, sier Hammer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.