*Nettavisen* Nyheter.

«Atter en Konge» imponerer

Ringenes Herres andre spillutgave er på plass, merkelig nok basert på den tredje filmen, "Atter en konge". Her er vår absolutte dom.

19.01.04 19:06

Electronic Arts har som vanlig kjøpt de heftigste lisensene på markedet (de gir ut Tiger Woods på golf, Harry Potter-spillene og FIFA på fotball). Dette er den andre utgaven av Ringenes Herre-spillene, og som seg hør og bør er den basert på film tre. Nei, vi skjønner det ikke helt vi heller. Spill en var basert på film to, denne på film tre. Altså – vi snakker om Atter en konge.

Spilltypen som Electronic Arts har satset på er action, og veldig konsollorientert. Forrige gang endte det opp med et noe enkelt spill, som var underholdene – men ikke genialt. Det største plusset var nesten alle de skjulte filmklippene som lå rundt omkring i spillet, samt den sømløse overgangen mellom film og spill.

Klikk på bildet for å forstørre.

Selvfølgelig nok har de tatt med seg disse to tingene videre, og bygget opp et spill som har tatt med seg de beste actionelementene fra spill en videre (altså basert på film to, To tårn). Særlig mange nye ting er det ikke, du kan spille som ni karakterer (alt fra Gandalf til Legolas) og historien følger filmen tett. For de som ikke har sett den ekstra lange versjonen av To Tårn er det også en scene som baserer seg på ting derfra.

Spillet er svært enkelt å styre, selv om det lønner seg å ha en joystick tilknyttet istedenfor utgangspunktet som er keyboard og mus. Vanskelighetsgraden styrer du selv, og på det letteste nivået kan du sannsynligvis spille hele spillet igjennom svært raskt. Problemet er vel at det bør du absolutt vente med til du har sett siste film, her fortelles nemlig hele historien og er du en av dem som liker å vente på overraskelser så er min anbefaling å vente med dette spillet til jul.

For kjøpe det bør du. Grafikken er langt opp i mot hva man kan kreve på PC, lyden helt enorm (THX-sertifisert) og spillbarheten svært gjennomført. Dette er en vinner, og skulle du ha den ekstra bonusen med at du kanskje liker Ringenes Herre-trilogien så er det bare å investere.

Det er også kommet et strategispill: Lord of the Rings: War of the Ring på markedet, utviklet av Sierra. Vi kommer tilbake med anmeldelse av dette, men det er nok ingen stor vinner som dette actionspillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.