*Nettavisen* Nyheter.

AU sender styrke på 5.000 til Burundi

Den afrikanske union (AU) sender 5.000 soldater og politifolk til voldsrammede Burundi, der frykten er stor for et folkemord.

19.12.15 09:40

AU har gitt regjeringen i Bujumbura en frist på fire dager til å si ja til styrken.

Vedtaket ble gjort i AUs sikkerhetskomité sent fredag kveld. Komiteen varsler at det vil bli innført tiltak mot enhver part eller aktør som forsøker å hindre at styrken blir utplassert.

President Pierre Nkuruziza har tidligere avvist behovet for fredsbevarende styrker. Han har ennå ikke kommentert vedtaket.

Konflikten i Burundi står mellom de to folkegruppene tutsier og hutuer, og frykten er stor for at situasjonen skal utarte i et folkemord i likhet med det som skjedde i Rwanda i 1994.

Den siste tiden er det meldt om harde kamper i hovedstaden Bujumbura. Øyenvitner opplyste fredag at lik lå strødd i gatene, samtidig som det kom meldinger om angrep på flere militærbaser.

FNs sikkerhetsråd har flere ganger fordømt volden, og vestlige land har trukket ut personell fra landet. Både EU og USA har dessuten vedtatt sanksjoner mot flere personer som anklages for å spille en sentral rolle i voldsopptrappingen.

Volden brøt ut etter at Nkuruziza i våres kunngjorde at han vil stille til valg for en tredje periode, for så å bli gjenvalgt i juli. Opposisjonen mener dette er i strid med grunnloven.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.