*Nettavisen* Nyheter.

Audun Tylden er død

Audun Tylden ble tildelt bransjeprisen under utdelingen av Spellemannprisen i 2008. Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Den anerkjente plateprodusenten døde mandag, 62 år gammel.

24.01.11 15:43

(SIDE2): Det er hans partner Tom Hovde i plateselskapet Tylden som bekrefter dødsfallet overfor VG Nett.

Norske artister
Tylden har gitt ut flere hundre av produksjoner, med blant annet Hellbillies, Gaute Ormåsen, Vassendgutane, Odd Børretzen, Bare Egil Band og Sandra Lyng Haugen.

Tylden startet karrieren som innspillingssjef i PolyGram på 70-tallet, og var med å starte plateselskapet Slagerfabrikken tidlig på 80-tallet. I 1992 startet han Tylden og Co sammen med Hovde.

Kongens medalje
I 2009 ble Tylden tildelt kongens fortjenestemedalje i gull, for lang og tro tjeneste for norsk musikk og norske artister. Året før fikk han bransjeprisen under Spellemann, og samtlige av årets Spellemannominerte danseband er Tylden-artister - Ole Ivars, Sogns og Furulunds.

- Grunnlaget for tildelingen er å finne gjennom ditt lange virke innen norsk musikkliv. Jeg legger til grunn at påstanden om at det knapt finnes noen norsk plateartist som ikke i en eller annen sammenheng har vært i faglig kontakt med deg er tilnærmet riktig. Dette må bety at du gjennom ditt virke som produsent med platebransjen har bidratt til å sende musikk ut til de aller fleste deler av vårt land. Således har ditt virke hatt nasjonal betydning, sa fylkesmann Hans J. Røsjorde den gang.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Åserud, Lise

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag