*Nettavisen* Nyheter.

AUF: – Listhaug vil ikke at asylsøkere skal integreres

UENIG: – Man kan mistenke Sylvi Listhaug for å ha som intensjon at flyktningene ikke skal kunne leve opp til de forventningene som stilles, sier AUF-leder Mani Hussaini etter at innvandrings- og integreringsministeren la fram sine forslag til innstramminger tirsdag. Foto: (Scanpix)

Regjeringens foreslåtte innstramminger i flyktning- og asylpolitikken inneholder krav det er umulig å oppfylle, mener AUF.

29.12.15 18:19

Moderpartiet derimot, er i stor grad enig i regjeringens forslag.

– Man kan mistenke Sylvi Listhaug for å ha som intensjon at flyktningene ikke skal kunne leve opp til de forventningene som stilles, sier AUF-leder Mani Hussaini etter at innvandrings- og integreringsministeren la fram sine forslag til innstramminger tirsdag.

Les også: Nettavisen mener: Riktig å stramme inn på strømmen av asylsøkere

– Det er vel og bra at det stilles krav til dem som kommer hit, og det tror jeg vi alle er enige om at må gjøres. Men det er veldig uheldig når de kravene som stilles blir så vanskelige å oppfylle at de som kommer hit aldri har noen reell sjanse til å klare det, sier Hussaini til NTB.

Les også: Asylfamilie: – Regler er nødvendig, men det er også medmenneskelighet

AP er enig

Ap-nestleder Trond Giske mener Sylvi Listhaug viderefører deres linje i asyl- og flyktningpolitikken, og har ingen store innvendinger mot den.

– Jeg synes Listhaug og regjeringen i stor grad viderefører hovedlinjene i Stoltenberg-regjeringens og Solberg-regjeringens flyktning- og asylpolitikk, samt det som ligger til grunn for asylforliket i Stortinget før jul. Vi er i stor grad enig i at vi skal ha en streng linje, sier nestleder i Arbeiderpartiet Trond Giske til VG.

Men Arbeiderparti-nestlederen reagerer på at det har tatt for lang tid, og at integreringen av dem som faktisk får bli er for dårlig.

Les også: Vil frata unge asylsøkere kontanter

– Henger ikke på greip

Ungdomspartiet AUF mener regjeringen bedriver en inkonsekvent politikk.

Spesielt når de krever bedre norskkunnskaper hos flyktningene slik at de raskere kan komme seg i arbeid, samtidig som de foreslår å kutte i språkopplæring og andre integreringsfremmende tiltak.

– Disse kravene henger ikke på greip, og regjeringens politikk er dømt til å feile. Men det er kanskje det Listhaug og Frp ønsker, at integreringen skal mislykkes slik at de kan si at de som har kommet ikke ønsker å integrere seg, spør Hussaini. (©NTB)

Les også: Sp mener Listhaug bryter med asylforliket

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.