Gå til sidens hovedinnhold

AUF avlyser samarbeid om rødgrønn ungdomsplattform

Oslo (NTB): AUF-leder Eskil Pedersen avlyser et prosjekt for å samle de rødgrønne ungdomspartiene foran valget. Arbeiderpartiets ungdomsparti mener det er viktigere å prioritere egen valgkamp.

De rødgrønne ungdomspartiene lanserte ideen om felles ungdomsplattform før årets valgkamp i fjor sommer, men nå skrinlegges prosjektet etter at AUF har ombestemt seg, skriver Nationen.

- I år er det viktigste for AUF å jobbe for egen oppslutning i valgkampen. Vi kommer ikke til å bruke tid på å lage et felles valgmanifest nå. Vi kommer heller til å gå sammen for å fremme ungdommens krav til regjeringen etter valget, sier Pedersen.

Beslutningen møtes med skuffelse, men forståelse hos de andre ungdomspartiene.

- At AUF ikke ønsker å lage ferdig den lovede rødgrønne ungdomsplattformen før valget mener vi i Senterungdommen er synd, fordi vi tror at vi kunne samlet oss om viktige ungdomspolitiske saker med en plattform. Men vi respekterer valget til AUF, sier Senterungdommens leder Sandra Borch.

Leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Halse, er enig med Pedersen om at en felles rødgrønn ungdomsplattform er viktigst for å få gjennomslag for ungdomssaker i en rødgrønn regjering etter valget, ikke i selve valgkampen. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler