Mandag ettermiddag delte et et tidligere AUF-medlem denne meldingen på Facebook, ifølge Hamar Arbeiderblad.

«Jævla jøde horer (...) skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer».

Facebook-oppdateringen er en reaksjon på den eskalerende konflikten mellom Israel og palestinerne i Gaza.

Kommentaren vakte sterke reaksjoner, og særlig da AP-politiker Khalid Haji Ahmed kastet seg på debatten. I stedet for å irettesette AUFeren som la ut hetsen, skrev han en fleipete, litt sarkastisk kommentar tilbake til en av deltagerne i diskusjonen.

(Saken fortsetter under bildet)

På spørsmål om hvorfor Ahmed ikke tok mer avstand fra hetsen, sier Ap-politikeren til Nettavisen at han ofte bruker humor for å fremme politiske poenger.

Tente fakler for alle ofrene
- Jeg kjenner ungdommene, og i dialog med ungdom må du bruke deres språk. Jeg prøvde å si «Uff, lykke til, da, hvis du vil gjøre så dumme ting», sier Ahmed.

Ahmed sier også at han føler seg misforstått, og at han virkelig irrettesatte ungdommene, men på en privat chat, og ikke på veggen til vedkommende.

Han sier også til Nettavisen at ungdommen som la ut hetsen ikke lenger er medlem av AUF. Det bekrefter også politisk rådgiver i AUF Trygve Harlem Losnedahl.

- Personen som skrev oppdateringen er ikke medlem av AUF. Han har ikke vært medlem av AUF på mange år, senest i 2009, opplyser Losnedahl i en e-post til Nettavisen.

På lørdag deltok Ahmed i en minnesmarkering hvor de tente fakler for de 71 som til da hadde mistet livet i den pågående konflikten mellom palestinerne og israelerne.

- Tre av faklene var for dem som døde i Israel, sier han.

Han forteller videre at han synes det er galt å dømme mennesker på bakgrunn av hvilken religion de tilhører, enten man er muslim, jøde eller kristen.

Uakseptabelt
Lederen i Hamar Arbeiderparti, Thomas Langeland Jørgensen, sier at jødehets fra AUF-medlemmer er totalt uakseptabelt.

- Jeg vil snakke med AP-medlem Khalid Haji Ahmed om hva som har foregått, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Nestleder John Magne Pedersen Tangen i Hedmark AUF sier til avisen at det som er skrevet på Facebook får stå for folks egen regning.

Siv Jensen rystet
Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, skriver på sin Facebook-konto at hun er rystet over uttalelsene.

- Det er vondt å se hvordan jødehatet fortsatt eksisterer i det norske samfunn. Rystende uttalelser fra enkelte AUF'ere og AP politikere på Facebook. Vi har alle et felles ansvar for å få dette bort og ikke minst lære opp oppvoksende generasjoner, skriver hun.