Gå til sidens hovedinnhold

AUF-ere i Akershus drar på leir denne uken

Oslo (NTB): Akershus AUF ønsker å kjenne på leirfølelsen før ettårsmarkeringen for terrorangrepet på Utøya. Derfor arrangerer de leir denne uken.

- Vi arrangerer leir for å drive med det vi har vært vant til å gjøre om sommeren: å drive med politikk, sier lederen for Akershus AUF, Elin L'Estrange, til NTB.

Med 70 påmeldte AUF-ere er de nå klare for AUF-leir på Danvik folkehøgskole fra onsdag til lørdag denne uken. På programmet står kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap), AUF-leder Eskil Pedersen, forfatter Frode Grytten og forsker Lars Gule.

- Vi har mange nye medlemmer som aldri har vært på AUF-leir før, og vi ville lage en leir slik at de kunne være med på det. Samtidig kommer mange som har vært på leir før, og som gjerne ville dra på leir også i sommer, sier L'Estrange, som selv har vært på AUF-leiren på Utøya fem ganger, inkludert på fjorårets leir.

L'Estrange sier AUF har hatt samtaler med politiet, men at leiren ikke vil være preget av streng sikkerhet.

- Vi tar våre forholdsregler, men ting skal tilbake til normalen. Helt normalt blir det ikke, det er jo rett før ettårsmarkeringen for angrepet i fjor, men vi skal kose oss og slappe av. Ikke minst skal vi drive med noe av det vi liker best: politikk, sier hun. (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett