RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AUF-ere saksøker staten for å få Utøya-erstatning

Sist oppdatert:
Tre ungdommer fra AUF møtte onsdag i Sør-Trøndelag tingrett med kav om å få oppreisningserstatning fra staten etter terrorhandlingene på Utøya 22. juli.

De tre AUF-medlemmene sto på landsiden i Utvika da Anders Behring Breivik skjøt og drepte kameratene deres på Utøya 22. juli 2011. De bidro med å redde flyktende ungdommer i land på den andre siden av sundet.

– Jeg husker jeg gikk og dukket for skudd. Jeg var redd for å bli skutt. Samtidig så vi at folk begynte å komme svømmende over. Vi måtte hjelpe dem opp på land, fortalte en av de tre, Mats Monsen (23) til TV 2 i desember i fjor.

Alle tre sliter ifølge stevningen med psykiske plager. Ungdommene mener det er en årsakssammenheng mellom Breiviks handlinger på Utøya og de psykiske plagene de er påført i etterkant.

Onsdag startet saken i Sør-Trøndelag tingrett der de saksøker staten, ved Erstatningsnemnda, for å få erstatning.

– Det er først og fremst ikke et pengespørsmål. Det er et spørsmål om å få en juridisk aksept for at man er en del av bildet etter 22. juli, sier advokat Tore Høyer, som representerer de tre ungdommene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere