RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AUF-leder kritiserer Aps støtte til Listhaug


AUF-leder Mani Hussaini (bildet) reagerer på at Giske aksepterer Listhaugs retorikk.
AUF-leder Mani Hussaini (bildet) reagerer på at Giske aksepterer Listhaugs retorikk. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)
Sist oppdatert:
AUF-leder Mani Hussaini går i rette med hvordan moderpartiet støtter og kommenterer innstrammingspakken fra Frp-statsråd Sylvi Listhaug.

Aps nestleder Trond Giske uttalte onsdag støtte til regjeringens innstramminger i innvandrings- og asylpolitikken.

- Jeg synes Listhaug og regjeringen i stor grad viderefører hovedlinjene i Stoltenberg-regjeringens og Solberg-regjeringens flyktning- og asylpolitikk, samt det som ligger til grunn for asylforliket i Stortinget før jul. Vi er i stor grad enig i at vi skal ha en streng linje, sa Giske til VG.

Nå toner opposisjon innad i Ap flagg. Hussaini, ungdomsorganisasjonens leder, reagerer på at Giske aksepterer Listhaugs retorikk. Det skriver avisen Vårt Land nyttårsaften.

– Det veldig rart at politikere aksepterer en så tøff og til tider mistenkeliggjørende retorikk om mennesker på flukt, sier Hussaini til Vårt Land.

Selv reagerte han helt annerledes enn partiledelsen på Listhaugs forslag og budskap. Han la denne statusen ut på Facebook etter å ha lest en artikkel i VG om Giskes reaksjon.

«Anti-integreringsminister Sylvi Listhaug fremmer nok en gang stigmatiserende retorikk og topper det med dårlig politikk! Og jeg er uenig med Giske i at innstramningene er uproblematiske. Når ble det god integreringspolitikk å nekte asylsøkere fri rettshjelp?», skrev han på Facebook.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere