Den siste tiden har flere personer stått fram med sine historier om utbredt ukultur i Trøndelag Arbeiderparti, noe AUF-leder Ina Libak berømmer.

– Det er ikke og skal ikke være AUF-ere sitt ansvar å advare hverandre mot eldre menn på partiarrangementer. Arbeiderpartiet skal være et trygt sted å være for alle i AUF, skriver Libak på Facebook.

Les også: Ap har mottatt et nytt varsel mot Trond Giske - slik svarer han

Torsdag ettermiddag ble det klart at Trøndelag AUF ikke lenger står bak innstillingen om Trond Giske som ny leder av Trøndelag Arbeiderparti.

– Det er partidemokratiet som bestemmer hvem som skal lede et fylkeslag. Og det er medlemmene som bestemmer hvem de har tillit til. Det kommer årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti til å gjøre. Men jeg håper de lytter til det egne medlemmer har fortalt de siste dagene og til AUF i Trøndelag som sier at de ikke har tillit, fortsetter AUF-lederen.

Samtlige ledere i AUFs 15 fylkeslag har sluttet seg til oppropet mot Giske og mener at han ikke bør få tillitsverv i Arbeiderpartiet, uavhengig av nivå.

– Jeg tok initiativet til dette og har fått massiv støtte fra de andre fylkeslagene, sier Håkon Einarsve i Trøndelag AUF til VG.

Valget i fylkeslaget finner sted lørdag.

Les også: Bernt Aardal: - Giske-saken er en konstant verkebyll - kan true regjeringsspørsmålet

Les også: AUF trekker støtten etter ny historie om ubehagelig Giske-opplevelse

(©NTB)