RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AUF-lederen mener Breivik åpenbart er en gal mann

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Det er ingen tvil om at en mann som dreper 77 mennesker er gal, mener AUF-leder Eskil Pedersen. - Men om han er tilregnelig skal ikke jeg avgjøre, sier han.

AUF-lederen skiller klart mellom sin oppfatning av personen som en gal mann - og om samme mann var psykotisk i straffelovens forstand 22. juli. Etter ti uker med rettsforhandlinger, hvor dette spørsmålet har stått sentralt, mener Eskil Pedersen at rettsstaten har bestått sin prøve.

- Selvfølgelig er han gal. Man kan ikke drepe 77 mennesker og være frisk. Men om han er strafferettslig tilregnelig eller ikke, er det verken du eller jeg som skal bestemme. Det er det domstolen som må ta stilling til, og det har jeg full tillit til at den gjør på en korrekt måte, sier Pedersen til NTB.

- Jeg husker veldig godt da 22. juli plutselig etter noen måneder ikke lenger var hovedsaken. Det føltes rart. Vi kommer nok til å få litt av den samme følelsen igjen når medieoppmerksomheten som har vært rundt rettssaken forsvinner. Selv om det kan føles tungt, vil vi alle sammen forstå at dette er noe vi må akseptere og at det er grunnleggende bra, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere