*Nettavisen* Nyheter.

AUF-lederen til angrep på Statistisk sentralbyrå

Oslo (NTB): AUF-leder Eskil Pedersen anklager Statistisk sentralbyrå for å være uklare og hevder at Siv Jensen (Frp) slår politisk mynt på innvandringstallene.

16.03.12 09:58

- Jo flere innvandrere det blir, jo vanskeligere vil det være å få til en god integrering, sa Jensen til NTB tirsdag etter at Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram nye tall som viser at nesten halvparten, mellom 40 og 56 prosent, av Oslos befolkning vil være innvandrere eller barn av innvandrere i 2040.

Det er første gang en regional innvandrerfremskrivning er publisert i Norge.

AUF-leder Eskil Pedersen mener tallene skjuler at mange barn av innvandrere er like norske som Ola og Kari nordmann, skriver VG Nett.

- Jeg går i rette med Statistisk sentralbyrå og det Siv Jensen sa da tallene ble lagt fram. SSB kan sikkert argumentere for at det er praktisk å regne på denne måten, men når folk er født i Norge, kun snakker et språk, kun har et norsk nettverk og er norske statsborgere, ja, da er de norske. Å putte de i en kategori og kalle dem innvandrere skaper en skjev debatt. Når skal vi akseptere at de er norske, når skal de slutte å få merkelappen innvandrere, spør Pedersen.

AUF-lederen understreker han ikke er motstander av forskning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.