Gå til sidens hovedinnhold

AUF ser stolt fram mot ny landsleir

Oslo (NTB-Peter Tálos): For første gang siden terrorangrepet i 2011 vil AUF åpne sin tradisjonelle sommerleir onsdag. Ledelsen tror opp mot 1.000 unge vil delta.

Bare få dager før leiren går av stabelen er mellom 700 og 800 påmeldt, men gode prognoser for været til uken fører fort til at enda flere vil finne veien til leiren, tror ledelsen i AUF.

Mange av deltakerne på årets leir på Gulsrud i Modum var selv på Utøya for to år siden. I AUF har en tatt høyde for at mange vil oppleve det som sterkt å igjen ta del i det politiske arrangementet, som heller ikke skjer langt fra Utøya, der 69 mennesker ble drept for to år siden.

- Jeg er stolt over at vi nå tar steget og arrangerer vår første sommerleir siden 22. juli-angrepet, sier ungdomspartiets leder, Eskil Pedersen, til VG.

- Dette er helt klart noe jeg vil tenke på. Det er et steg å ta, og krever andre forberedelser for meg. Men samtidig opplever jeg at planleggingen er helt som normalt, og det gjør det litt enklere. Samtidig skal vi ha respekt for at folk har ulike opplevelser av det, sier AUF-lederen. (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her