*Nettavisen* Nyheter.

AUF vil gi stemmerett til 16-åringer

Oslo (NTB): Sentralstyret i AUF går inn for at 16-åringer skal få stemmerett, men er uenige om de også bør kunne velges til kommunestyre og Stortinget.

Når det første landsmøtet i AUF etter 22. juli 2011 åpner torsdag, går sentralstyret inn for å åpne demokratiet for 16-åringer, skriver Framtida.no.

I forslaget til nytt program står det at «AUF mener det er riktig å gi 16- og 17-åringer stemmerett for å øke påvirkningskraften til ungdom i politikken. Ungdomsorganisasjonen til Arbeiderpartiet ønsker fortsatt at myndighetsalderen i Norge skal være 18 år.»

Men AUFs sentralstyre er uenige i om 16-åringer skal kunne stille til valg. Et mindretall med AUF-leder Eskil Pedersen og Khamshajiny Gunaratnam mener at de skal kunne velges til kommunestyre og fylkesting, mens man må være 18 år for å kunne bli stortingskandidat.

- En praktisk tilnærming til dette er at det er viktig at ungdom fullfører skolen. En kan ikke ha både en fire år lang fulltidsjobb i Oslo og samtidig gå på skolen, sier Eskil Pedersen.

AUFs nestleder Åsmund Aukrust, Brage Solund og Jan Christian Vestre ønsker at 16-åringer også kan stille til valg på Stortinget. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.