RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AUFs Eskil Pedersen støttes av motstanderne

Oslo (NTB): AUF-leder Eskil Pedersen får unison støtte av de andre ungdomspartienes ledere som kaller kritikken mot hans innsats 22. juli i fjor hjerteskjærende, usaklig og smakløs.

Støtten kommer i kjølvannet av at det er blitt stilt spørsmål ved Eskil Pedersens rolle som leder i forbindelse med massakren på Utøya i fjor. Sammen med åtte andre personer forlot Pedersen øya med båten MS Thorbjørn mens Breivik fortsatt skjøt forsvarsløse ungdommer. Bistandsadvokat Brynjar Meling uttalte forrige uke at han har «klienter som mener det er legitimt å diskutere Eskil Pedersens innsats 22. juli.»

- Jeg synes det er hjerteskjærende at mennesker tillater seg å si slike ting om Eskil Pedersen, og jeg blir skikkelig provosert når noen sier at man må ta debatten. Dette er ikke en debatt vi bør ta, sier KrFUs leder Elisabeth Løland til Dagsavisen.

Sosialistisk Ungdoms leder Andreas Halse kaller kritikken usaklig og smakløs.

- Av enkelte kommentarer virker det som om man nærmest forventes å ha to år på krigsskole og ett år med skarpt oppdrag bak seg for å kunne bli ungdomspartileder, sier han.

- Han er leder av et ungdomsparti, ikke en hær, istemmer Unge Høyres leder Paul Joakim Sandøy. Han kaller kritikken urimelig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere