RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Auksjonshus svartelister Westergaard

København (NTB): Auksjonsfirmaet Lauritz.com nekter å selge verk av avistegneren Kurt Westergaard. Nettstedet frykter for medarbeidernes sikkerhet.

En av Westergaards akvareller var lagt ut for auksjon på Laurtz.com i forbindelse med en innsamlingsaksjon for jordskjelvrammede Haiti. Akvarellen har ingen ting å gjøre med de omstridte Muhammed-karikaturene, men auksjonsnettstedet nekter likevel å selge den, skriver Berlingske Tidende.

Lauritz.coms konseptsjef Mette Jessen forklarer i en e-post til avisen at auksjonsfirmaet allerede for tre år siden besluttet å ikke delta i debatten om Muhammed-tegningene.

Auksjonshuset er tilbudt å auksjonere bort karikaturene, men har takket nei flere ganger, ifølge Jessen. Avvisningen av Muhammed-karikaturene gjelder nå også andre verk signert Kurt Westergaard.

- Med utgangspunkt i angrepet på Kurt Westergaard må vi erkjenne at terrortrusselen stadig er av en slik karakter at vi ikke kan forutsi konsekvensense av et salg, sier Jessen.

Westergaard ble utsatt for et drapsforsøk 1. nyttårsdag, og det er også rettet en rekke trusler mot arbeidsgiveren hans Jyllands-Posten, der karikaturene først sto på trykk. Tegneren selv beklager auksjonsnettstedets avgjørelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere