RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aune om riggmarkedet

Sist oppdatert:
iMarkedet.no har snakket med Ocean Rig-styreformann Geir Aune om riggmarkedet. Les hva han mener her
Geir Aune meldte i går om at han har erklært opsjoner på 1,8 millioner aksjer i Ocean Rig og fikk dermed en rask papirgevinst på over 100 millioner kroner.

John Fredriksen og SeaDrill derimot har solgt alle sine aksjer i selskapet, noe som fører til at kursen har falt fredag. Les mer om den saken her:

Fredriksen dropper Ocean Rig

Aune sitter lastet med Ocean Rig aksjer etter denne operasjonen, men vil ikke fortelle til iMarkedet.no om han har tenkt å selge aksjer.

- Det vil jeg ikke annonsere hos deg, sier Aune til iMarkedet.no.

Han mener at riggmarkedet, særlig innenfor segmentet Ocean Rig holder på med, bare vil bli bedre og bedre fremover.

Selskapet eier og opererer to store, moderne semirigger som er spesielt tilpassert harde værforhold. En av riggene, Eirik Raude, er nå eneste oljerigg som er godkjent for boring i Barensthavet.

- Markedet vil fremdeles være meget stramt, og det kommer bare til å bli strammere. Vi kommer til å se rater som ligger høyere enn dagens, sier Aune. Han vil ikke komme med konkrete tall, men venter seg en kraftig rateoppgang fra dagens nivå.

Han mener at de store oljeselskapene den siste måneden har endret psykologien i markedet helt markert.

- Det vesentlige som har skjedd er at de store oljeselskapene nå er villige til å slutte for lang tid fremover. Dette vil vi bare se mer til og det vil føre til en reprising av hele industrien, hevder Aune som viser til at Exxon Mobile har sluttet en kontrakt med Noble frem til 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere