RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aune stiller ultimatum

Sist oppdatert:
Geir Aune og Ocean Rig forteller til NA24 iMarkedet at Eastern Drillings aksjonærer har en gylden mulighet til å selge til en god pris, og sier helt klart at dette er siste sjanse. Smedvig er ikke imponert.
I dag ble det klart at det var Geir Aune og Ocean Rig som har lagt inn bud på alle aksjene i Eastern Drilling. Aune bekrefter også for NA24 iMarkedet at de sto bak forsøket på å ta selskapet da First Securities forrige uke la inn bud på selskapet.

Les om budet her:
Aune bak Eastern-raid

Aune har siden den gang økt budet fra 125 kroner per aksje til 130 kroner per aksje. Forutsetningen er at selskapet innen fredag morgen klokken 09.00 får 50 prosent aksept inkludert de konvertible obligasjonene.

Ultimatum

- Dette representerer en unik mulighet for Eastern Drilling sine aksjonærer for å få en fair pris for sine aksjer. Vi er den eneste aktuelle kjøper og vi har ingen grunn til å tro at Smedvig vil kjøpe disse aksjene til samme pris, da ville det skjedd i forrige uke, sier Aune til NA24 iMarkedet og sikter til da han la inn bud første gang.

Aune er helt klar på konsekvensene dersom Ocean Rig ikke lykkes med å få full aksept.

- Dersom dette ikke oppnås (50 prosent aksept innen i morgen tidlig klokken 09.00) vil vi ikke heve prisen og vi vil trekke oss helt ut. Da må småaksjonærene være prisgitt en hovedaksjonær som ikke har signalisert at de vil kjøpe selskapet, sier Aune til NA24 iMarkedet.

Aune vil ikke kommentere om han har vært i kontakt med Smedvig, eller Fredriksen systemet.

- Ikke imponert

- Dette skal vi svare på når vi er klar for det, men vi er ikke så veldig imponert sier Smedvigs konsernsjef Kjell Jakobsen til NA24 iMarkedet.

Han sier at de ikke har vært interessert i å selge tidligere, og forteller videre at Eastern Drilling har en avtale med Smedvig om drift av riggene. Den avtalen vil stå uansett.

Smedvig eier rett i underkant av 40 prosent av aksjene i Eastern Drilling.

Vil ikke kommentere

Tor Olav Trøim vil ikke kommentere Ocean Rig sitt bud på Eastern Drilling.

- Jeg har mange tanker om det, men denne gangen forbeholder jeg meg retten til å holde dem for meg selv, sier Trøim i en kort kommentar til NA24 iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere