RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aune strammer til i hett riggmarked

Sist oppdatert:
Ocean Rigs styreformann Geir Aune strammer nå kraftig til når han skal forhandle om nye kontrakter, som medaksjonær skal det ikke gis ved dørene
Det var noe av budskapet fra Aune som var en av de aller første til å forutse den kraftig oppgangen som riggmarkedet har startet på.

Aune varslet på en presentasjon under Norske Finansanalytikeres Forenings riggseminar i dag at oppgangen vil føre til langt tøffere forhold for oljeselskapene som ønsker Ocean Rigs to ultra dypvannsrigger til å arbeide for seg.

- Vi vil være betydelig strammere i kontraktsforhandlingene fremover, sa Aune.

Han varslet blant annet at selskapet ikke lenger vil inngå i eksklusive forhandlinger med enkelt oljeselskaper, men derimot forbeholde seg retten til å gå etter andre kontrakter. Han vil heller ikke gi opsjoner i utgangspunktet, dersom det ikke er mulighet for enten å velge andre og konkurrende kontrakter eller reforhandle raten når opsjonen skal erklæres.

Vil ikke ta streikekostnad

Ocean Rig-sjefen kom også med en klar melding til norsk sokkel, som i gjor høst var rammet av streiker som ga store inntektsbortfall for de rammede boreriggselskapene. Ocean Rig vil i nye kontrakter på norsk sokkel ha full dagrate fra oljeselskapene ved en streik. Regningen for streikene skal med andre ord heretter dekkes av oljeselskapene.

Bakgrunnen for Aunes knallharde linje er at han ser en kraftig mangel på dypvannsrigger fremover. Innen utviklingsboring alene vil omkring halvparten av flåten nå bli engasjert fremover, og dette betyr 40 prosent færre rigger til leteboring i et marked som allerede har full utnyttelse.

Gir ikke ved dørene

Aune og resten av ledelsen og styret i Ocean Rig sitter lastet med aksjer og opsjoner. Det gir incentiver til å oppnå gode kontrakter.

- Her blir det ikke gitt ved dørene noe sted, sa en aggressiv Aune på NFF-seminaret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere