RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aune vil gire opp Ocean Rig

Sist oppdatert:
Riggselskapet Ocean Rig med styreformann Geir Aune i spissen varsler at de nå vil sette igang et program med tilbakebetalinger og tilbakekjøp fra en forventet sterk kontantstrøm fremover. Det kan også bli høyere giring av selskapet
Det nye programmet vil kunne bety både former for tilbakebetalinger av kontanter og kjøp av egne aksjer ifølge melding fra selskapet sendt torsdag. Programmet varsles som en følge av det strategiske utviklingsprogrammet Ocean Rig har arbeidet med, med hjelp fra meglerhuset Morgan Stanley siden i sommer.

Selskapet mener at det i nåværende situasjon er viktig med et "tilbakebetalings"program for å maksimerer aksjonærenes verdier. De vil derfor foreslå et slikt program på den neste generalforsamlingen, hvor tilbakekjøp vil være et av elementene.

- Jeg er meget fornøyd med det faktum at kombinasjonen av selskapets bedrede posisjon og det nåværende sterke forretningsmiljøet for våre tjenester, gjør det mulig for oss å strukturere et tilbakebetalingsprogram for kapitalen og samtidig opprettholde en finansiell kapasitet til å vokse selskapet, sier Aune i en kommentar.

Vil gire opp igjen

Det kan også se ut til At Aune har studert skipsreder John Fredriksens metoder i Frontlien for å frigjøre kapital, for i melding varsler Aune at Ocean Rig også vil vurdere å øke belåningen for å øke avkastningen til aksjonærene.

Ocean Rig også jobbe videre med å se på oppkjøp og fusjoner for å vokse selskapet videre. Ocean Rig eier i dag to de mest avanserte dypvannsriggene i verden.

De ser også oppkjøp som et tredje alternativ for overskuddskapitalen selskapet forventer vil komme i tiden fremover.

- Ocean Rig har vært i samtaler om potensielle oppkjøp. Selskapet har foreløpig ikke sett nok verdiskapende potensial gjennom slike transaksjoner, i hovedsak på grunn av den relative verdsettelsen ikke har reflektert den bedrede posisjonen til Ocean Rig, skriver selskapet i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere