RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Austgulen håvet inn på eiendom

Sist oppdatert:
Tidligere finanskjendis tjente 100 millioner kroner på salg av eiendommer i fjor. Det vil han ikke snakke om.
Av: Øyulf Hjertenes NA24 Bergen

– Jeg er ikke interessert i noe intervju rundt dette, sier Odd Rune Austgulen (55).

– Hvorfor ikke?

– Jeg vet hvordan dere vil vinkle det, med «tidligere Investa-sjef» og alt det der. Jeg kjenner ikke deg, men dessverre, jeg har for dårlige erfaringer med slikt, sier han.

– Kan jeg spørre om hvordan du ser på utsiktene i eiendomsmarkedet da?

– Nei, det kan du ikke, sier Austgulen, og henviser til Gunn Olsen. Hun er regnskapssjef i Auris Holding AS, Austgulens eierselskap.

– Fikk god pris

Investoren Odd Rune Austgulen har siden slutten av 1990-tallet bygget opp en omfattende portefølje av eiendommer i Bergen og Oslo.

Mange av dem var samlet i Indre By Eiendom AS i Skuteviken, som Austgulen eide sammen med rederfamilien Wilhelmsen i Oslo.

Eiendommene hadde en antatt verdi på 670 millioner kroner da Austgulen, som eide 30 prosent, og de andre eierne solgte seg ut i oktober i fjor.

For Austgulen ble gevinsten så godt som nisifret: 99,9 millioner kroner, går det frem av årsregnskapet til Auris Holding.

Regnskapssjef Gunn Olsen forteller at salget var «en forretningsmessig beslutning» av eierne.

– Prisen for aksjene var god og da er salg en naturlig følge av dette, skriver hun i en e-post.

Verdt flere hundre mill..

Deler av gevinsten ble brukt til å kjøpe 20 prosent av aksjene i selskapet som nettopp hadde kjøpt ham ut: BSA Kontoreiendom AS, et investeringsselskap i Oslo.

Samtidig fikk Austgulen ansvaret for å forvalte eiendommene til selskapet, hvorav én ligger i Bergen og åtte i Oslo-området.

Men Odd Rune Austgulen har også en lang rekke andre eiendommer, både i Bergen og i Oslo. Ved nyttår hadde Austgulens selskaper en samlet egenkapital på 217 millioner.

Prisveksten på eiendom de siste årene gjør at de virkelige verdiene kan være langt høyere.

Regnskapssjef Gunn Olsen sier Austgulens selskap ikke lar seg skremme av turbulensen på bolig- og kredittmarkedet den siste tiden.

– Vi ville ikke fortsatt i eiendomsmarkedet hvis ikke vi hadde tro på at det fortsatte å utvikle seg positivt. Auris Holding AS har en langsiktig profil og vi er ikke bekymret for uroen i markedet, skriver Olsen i en e-post.

Satser med kjente partnere

Odd Rune Austgulen ble kjent som sjef for Investa, et investeringsselskap i Fyllingsdalen som ble slått konkurs i 1992. Siden den gang har Austgulen satset på egne forretninger.

I tillegg til Wilhelmsen-familien i Oslo, har Austgulen mange kjente partnere i Bergen.

N Espen Galtung Døsvig (35) og Austgulen er begge medeiere og styremedlemmer i kommandittselskapet som eier TV 2-huset på Nøstet.

N I Prinsens gate 14/16 ANS sitter han i styret med Hermud S. Linde (55), som har tjent over 100 millioner på investeringer i kjøpesentre i Bergen.

N Austgulen og fjellstøvelmillionær Jakob Haugen (56) på Os sitter sammen i styret i Nor Property Investments AS. Selskap skal bruke inntil en halv milliard kroner på eiendomsinvesteringer i Litauen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere