RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Australia planlegger å kjøpe droner for overvåking

Sydney (NTB-AFP): Australia planlegger å kjøpe sju store ubemannede droner som skal overvåke landegrensene, ifølge en rapport.

Det ubemannede spionflyet, som har et vingespenn som et 737 passasjerfly, skal primært brukes av forsvaret for å oppdage skip og fly fra fiender i en eventuell konflikt. Men de kan også brukes til å oppdage illegale fiskere og asylsøkere, som ofte kommer til australsk farvann i skrøpelige båter fra Indonesia og Sri Lanka.

Den stadige strømmen av båtflyktninger er et hett tema i australsk politikk. Statsminister Tony Abbott og hans liberalkonservative koalisjonsregjering kom til makten blant annet på grunn av sin harde linje mot asylsøkere, en operasjon kalt «suverene grenser».

Militæret er allerede tungt involvert i operasjonen, og tvinger båter med asylsøkere til å snu. Landets asylpolitikk har vært et voksende irritasjonsmoment for forholdet til land som Indonesia og Sri Lanka. Australia har ikke tatt imot noen båter de to siste månedene, noe som har fått en kjølig mottakelse i Jakarta. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere