*Nettavisen* Nyheter.

Australias leder hardt ut mot rikskringkasting

Sydney (NTB-AFP): Den australske statsministeren Tony Abbott raser mot landets rikskringkasting ABC, som han stempler som upatriotisk. ABCs folk tar parti for hvem som helst, bare de er fiendtlig innstilt mot Australia, sier han.

I et intervju med den private radiokanalen 2GB onsdag nevnte Abbott flere eksempler på det han mener er rikskringkastingens mangel på nasjonalt sinnelag. Han pekte blant annet på dens reportasjer om angivelig mishandling av asylsøkere og australsk spionasje mot Indonesia.

- Man skulle jo tro at det nasjonale kringkastingsselskapet både ville legge stor vekt på sannferdighet og heie litt på hjemmelaget, for å si det slik, framholdt Abbott. Han viste til at spionasjesaken bygde på dokumenter lekket av den amerikanske varsleren Edward Snowden.

- ABC så ut til å fryde seg over å kunne kringkaste påstander fra en forræder, denne herremannen Snowden. De meldte ikke bare hva han sa, de spilte en ledende rolle i å skaffe ham oppmerksomhet, sa den australske statsministeren.

ABC-sjef Mark Scott har forsvart beslutningen om å bringe videre Snowdens avsløring av at australsk etterretning spionerte på den indonesiske presidenten Susilo Bambang Yudhoyonos og hans kones telefoner i 2009. Avsløringen utløste en diplomatisk krise mellom de to landene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.