Gå til sidens hovedinnhold

Australsk radio: - Sykepleiers død dypt beklagelig

Sydney (NTB-AFP-DPA): Den australske radiostasjonen som lurte til seg opplysninger om prins Williams gravide kone, beklager sakens tragiske utfall.

Sykepleieren som tok imot oppringningene fra de to radioreportere, ble fredag funnet død. Det antas at hun tok sitt eget liv.

Reporterne utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles, hvorpå de ble satt over til en sykepleier som røpet detaljer om helsetilstanden til Williams kone Kate.

- Som vi sa i våre egne uttalelser om saken, var utfallet ikke mulig å forutse og svært beklagelig, heter det i en kunngjøring fra Southern Cross Austereo, som eier radiostasjonen 2 Day FM.

Eierne, som holdt krisemøte søndag, lover å iverksette øyeblikkelige tiltak og granske radiostasjonens prosedyrer og rutiner.

Under møtet diskuterte eierne også et brev de har mottatt fra det private sykehuset i London som behandlet Kate. I brevet fastslår sykehusets styreleder at bløffen var helt forferdelig, og han ber radiostasjonen iverksette tiltak for å hindre at noe slikt skjer igjen. (©NTB)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter