RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Australske jøder kaller angrepene mot Gaza avskyelige

Sydney (NTB-DPA-AFP): Over 100 prominente australske jøder går i et åpent brev hardt ut mot Israel og kaller angrepene mot Gazastripen avskyelige og umenneskelige.

- Vi slutter oss til tusenvis i Israel og rundt hele verden og fordømmer de pågående israelske militærangrepene mot Gazastripen, heter det i brevet.

- Sammen med den israelske fredsorganisasjonen Gush Shalom fordømmer vi denne krigen som umenneskelig, overflødig og avskyelig, heter det videre.

Blant underskriverne er flere kjente samfunnsdebattanter, blant dem Australias tidligere miljøvernminister Moss Cass, forfatterne Linda Jaivin og Sara Dowse, og politikeren Ian Cohen i partiet De grønne.

- De palestinske rakettangrepene mot Israel kan ikke rettferdiggjøre dette grovt uforholdsmessige militærangrepet mot Gaza, mener underskriverne, som hevder at det var Israel som først brøt våpenhvilen med Hamas og ikke omvendt.

Angrepene mot Gazastripen vil ikke gi Israel verken fred eller sikkerhet, mener brevskriverne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere