For to helger siden skulle Charlie Ørseng og pappa Arve R. Ørseng dra til England for å se favorittlaget Liverpool i aksjon mot Wolverhampton. Kampen ble imidlertid avlyst i forbindelse med dronning Elizabeth IIs bortgang.

Dermed fikk den unge fotballsupporteren fra Søgne verken gå på kamp eller dra utenlands. En hotellweekend ville nemlig være mer slitsomt enn positivt for Charlie, som har autisme. Nedturen var stor da turen ble avlyst, forteller Arve Ørseng.

– Han tok det veldig hardt, sier Ørseng til Nettavisen.

Sønnens reaksjon gikk også inn på Ørseng selv.

– Det gjør noe med en som pappa, når en ser det som sønnnen sin har gru-gledet seg til, falle i knas.

Dagbladet har også skrevet om den kjedelige avlysningen.

Får ny tur i gave

Ørseng fortalte om hendelsen i Facebook-gruppen Liverpoolhjerter som har like i underkant av 40 000 medlemmer. Innlegget fikk over 800 reaksjoner og mange støtteerklæringer.

Engasjementet nådde Liverpool F.C Supporter's Club Norway, som nå har tatt regningen for at Charlie får se Liverpools kamp mot Leicester rundt nyttår.

Liverpool FC og supporterne har et tett forhold til sangen og uttrykket «You’ll Never Walk Alone». Styreleder i supporterklubben, Pål Chr. Møller, sier at det derfor er viktig for dem å stille opp i saker som dette.

– En viktig del av det å drive supporterklubben, er å støtte opp om de som trenger det. Når vi hørte om denne saken, synes vi det passet godt opp mot verdiene våre, sier Møller til Nettavisen.

Møller forteller også at supporterklubben har lange tradisjoner med å støtte veldedige organisasjoner. I fjor samlet de eksempelvis inn 825 000 kroner til TV-aksjonen.

Pappa Ørseng sier at en Liverpool-supporter sågar ville gi dem hans egne billetter til en kamp i oktober. Omtanken fra supportermiljøet har varmet, forteller han.

– Vi har virkelig kjent på at en ikke står alene. Mange har villet bidra i en Spleis for å få til en kamp for oss, sier Ørseng, som forteller at en innsamlingsaksjon ikke ble opprettet, da gaven fra supporterklubben gjorde det unødvendig.

– Satte kjempestor pris på det

Hos familien i Søgne har initiativet fra Liverpool-supporterne blitt tatt imot med stor takknemlighet.

Også Charlie selv er svært begeistret for det som har skjedd, skal vi tro faren.

– Som jeg skrev på Facebook, sa han tusen millioner takk og smilte fra øre til øre. Som far satte jeg kjempestor pris på det, og jeg synes det er en veldig fin gest fra miljøet

.

Grunnet Charlies autisme, er det viktig at reisen til og i England er godt planlagt, slik at den blir lettest mulig å håndtere for ham.

Pappa Arve forteller nå at han forbereder seg på en tid der han vil måtte svare sønnen på de samme spørsmålene om reisen mange ganger. Han har likevel tro på at ekstraarbeidet vil være verdt det.

– Vi har allerede prøvd å dra på Start-kamp. Der likte han seg. Det gikk OK, så jeg har troen, sier sørlendingen til slutt.

Norge savner Strandberg mer enn Ødegaard