RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Autofil» skal granskes

Sist oppdatert:
NRK-programmet Autofil med programleder Jan Erik Larssen blir nå gjenstand for full granskning. Både Statens Medieforvaltning og Pressens Faglige Utvalg vil gjennomgå programmet.

Det har blåst hardt rundt Autofil og programleder Jan Erik Larssen en stund. I forrige uke ble det kjent at Larssen opptrer i en reklamefilm for Telenor, noe NRKs journalistlag hadde svært lite til overs for, skriver Journalisten.

Nå har Publish AS, som utgir bilbladet Drive, klaget Autofil inn for Pressens Faglige Utvalg, Kringkastingsrådet og Statens Medieforvaltning. Publish mener TV-programmet er ren reklame for Se og Hør Forlagets magasin «Autofil».

Statens Medieforvaltning var allerede før klagen kom i gang med en gjennomgang av Autofil.

Avdelingsdirektør Lars Winsvold i Statens Medieforvaltning sier de tok opp Autofil på eget intiativ. En avgjørelse fra medieforvaltningen kan være klar om kort tid.

I klagen til Pressens Faglige Utvalg, PFU, har Publish påpekt det de mener er brudd på både Vær Varsom-plakaten og Tekstreklameplakaten. Hans Krøvel i Publish sier de reagerer på at TV-programmet og magasinet Autofil er en sammenblanding av reklame og redaksjonelt innhold. Krøvel betegner NRK-programmet som ren reklame for magasinet, skriver Journalisten.

«Vi kan ikke se at slik lisensiering av en programtittel i seg selv er i strid med de etiske regler», skriver kringkaster Kari Werner-Øfsti i sitt tilsvar til PFU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere