RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Automat-tyv dømt til fengsel

En 29 år gammel mann er dømt til fengsel i 14 måneder, for blant annet å ha stjålet to spilleautomater. Han er og dømt for flere tilfeller av kjøring i påvirket tilstand.

29-åringen la alle kort på bordet da han møtte for Bergen tingrett sist uke.

Mannen erkjente blant annet at han, sammen med andre, ved to tilfeller i begynnelsen av januar brøt seg inn og stjal en spilleautomat fra Tertnes kro og Frekhaug bilsenter.

Han erkjente også at han 9. januar, samme dag som innbruddet på Frekhaug bilsenter, brøt seg inn på BIRs gjenvinningsstasjon i Salhusvegen og forsøkte å stjele en safe. De fikk imidlertid ikke med seg noe, fordi alarmen ble utløst. Samme dag forsøkte han også, sammen med andre, å stjele spilleautomater fra Promenaden senter i Knarvik, men måtte gi opp fordi de ikke fikk med seg automatene.

Tiende dom
29-åringen ble også dømt for flere tilfeller av kjøring med bil uten gyldig registreringsskilt, bil med falske skilter, samt kjøring med stjålne biler. Han er også dømt for flere tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand, samt fem tilfeller av kjøring uten førerkort.

I straffskjerpende retning legger Midthordland tingrett vekt på at dette er mannens tiende dom for kjøring i påvirket tilstand, og den ellevte dommen for kjøring uten gyldig førerkort. Flere av forholdene han nå har erkjent og er dømt for, skjedde mens 29-åringen fortsatt hadde prøvetid etter å ha sluppet ut etter forrige soning. Blant annet er mannen dømt for å ha kjøpt, brukt og solgt narkotika bare en uke etter at han ble løslatt i august i fjor.

«Siktedes gjentatte brudd på vegtrafikkloven fremstår som svært alvorlige forhold idet de representerer betydelig fare for andres liv og helse. I straffskjerpende retning har retten også lagt vekt på omfanget av de straffbare forhold og at de begås kort tid etter og i prøveperioden etter løslatelse fra soning av dom.», heter det i dommen.

Dommen på ett år og to måneders fengsel omfatter også 78 dagers soning som gjensto fra den forrige dommen. Siden han ikke klarte å holde sin sti ren i prøvetiden, må han nå sone disse 78 dagene.

Siden mannen tilsto alle forholdene og samtykket i å få saken avgjort ved tilståelsesdom, får han strafferabatt. Aktor opplyste i retten at straffpåstand normalt ville ha vært fengsel i 1 år og 9 måneder, men dette ble redusert med sju måneder på grunn av den uforbeholdne tilståelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere