RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Av med toppen i svømmehallen

Foto: Crestock
Kontroversen endte politisk korrekt med bare bryster.

(SIDE2): Kvinner kan nå kaste bikinitoppen etter ønske ved kommunale bad i Malmö i Sverige.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Kvinnenettverket Bara bröst går dermed seirende ut av den kontroversielle striden som har pågått med kommunepolitikere og flere toppløse protestaksjoner, det skriver TV 2 Nyhetene.

Kjønnsdiskriminerende
Nå kan altså kvinner bade uten topp på lik linje med mannlige badenymfer. I februar i fjor gikk også talskvinne for Grön Ungdom, Maria Ferm, ut og kritiserte dagens regler for å være kjønnsdiskriminerende.

– At gutter kan gå toppløse, mens jenter tvinges til å gå med enten bikinitopp eller badedrakt, er forskjellsbehandling og dermed kjønnsdiskriminerende. Tanken bak forslaget er at alle skal kunne kle seg på den måten de selv vil, sa Ferm den gang til ungdomsmagasinet biipMag.

Ble nektet å bade
Bakgrunnen for forslaget var da at to jenter i fjor høst ble nektet å bade i en svømmehall i Fyrishov i Uppsala.

– Vi svømte noen lengder og alt var bra, men da vi skulle bytte basseng fikk en badevakt øye på oss og vinket oss ut til kanten, sa jentene til lokalradioen Radio Uppland like etter hendelsen. Da badevaktene ga jentene valget mellom å kle på seg på overkroppen eller å gå hjem. Jentene valgte å gå hjem, men klaget saken inn for det svenske Likestillingsombudet.

Onsdag vedtok imidlertid fritidsnemnda i Malmö enstemmig en ny og kjønnsnøytral kleskode for byens kommunale bad.

– Vi har tatt bort den delen av reglene hvor det sto at kvinner som bar todelte badedrakter, måtte bruke toppen, ettersom det ble så voldsomt mye diskusjon om det, sier lederen i nemnda Bengt Forsberg til TV 2.

De nye reglene sier at alle skal ha på seg badetøy, men at man kan tolke dem fritt utover det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere