RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avanse anbefaler aksjer

Sist oppdatert:
Avanse Forvaltning opprettholder sin anbefaling om overvekt av aksjer i porteføljen. Meglerhuset viser til lave renter, mye tilgjengelig likviditet og få resultatvarsler fra selskapene
- Inntjeningsestimatene er på vei oppover og det har kommet få resultatvarsler fra USA i forbindelse med tredjekvartalstallene som snart begynner å komme inn. Store pengeplasseringer i bankinnskudd og pengemarked, kombinert med lave avkastningsutsikter på disse plasseringene, gjør at vi tror mye kapital skal inn i aksjemarkedet fremover, noe som vil drive kursene opp, skriver Avanse i sin månedsrapport for oktober.

Det anbefales en aksjevekt på 25 prosent i porteføljen, mot normalt 20 prosent. Pengemarkedet undervektes på grunn lav lave renter, som ventes fortsatt å være lave.

Overvekten i aksjer plasseres i Norge. I tillegg til vårt "grunnsyn" om at norske aksjer er billige, så har overvekten bakgrunn i OPECs uttalelser om oljeproduksjonskutt, noe som vil være positivt for Norge i form av høyere oljepriser.

- Uenigheten i markedet er stor om den siste tidens nedgang bare er et blaff, eller om vi skal inn i en høstperiode med fallende aksjekurser. Høstmånedene på børsen har en dårlig statistikk, og mange tror at september bare var en forsmak på en turbulent høst, heter det.

- Utviklingen etter tidligere bunner i det norske aksjemarkedet, gir forhåpninger om at det fortsatt er en del gevinster å hente. Ser man på perioden fra og med 1977 og hvordan markedet har utviklet seg i toårs perioden etter bunnen ble nådd (det har vært fem bunner etter lengre nedgangsperioder i tillegg til den i februar 2003), har kursene steget med ca 80 til 140 prosent. Den oppgangen vi har sett i år etter bunnen – og som har vart i ca seks måneder - har vært på ca 50 prosent. Det vil si at det fortsatt er 30 til 90 prosent "å gå på" de nærmeste 18 månedene, hvis statistikken "holder", heter det videre.

- Et annet forhold som taler for at høsten ikke skal bli så trist på børsen, er at det er mye penger "på gjerdet" i form av bankinnskudd og korte renteplasseringer. Tall fra USA viser at det ikke har vært plassert mer penger i bank og pengemarkedet i forhold til aksjer på over 20 år, påpekes det fra Avanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere