RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avanse anbefaler obligasjoner

Sist oppdatert:
Det synes å være en utbredt usikkerhet blant fondsforvalterne for tiden. Avanse Forvaltning er blant dem som nå går for en nøytralvekting av aksjer. Obligasjoner vektes opp
I sin månedsrapport for april opprettholder Avanse sin anbefaling om nøytral vekting av aksjer i forhold til rentepapirer.

Når det gjelder aksjer opprettholder man en overvekt i norske aksjer, med bakgrunn i lavere priser og utsikter for en høy oljepris. Nordiske aksjer nøytralvektes og globale aksjer undervetes totalt sett med 5 prosent.

- Etter tre års fall i aksjemarkedet, begynner det amerikanske aksjemarkedet å se attraktivt ut relativt til det amerikanske obligasjonsmarkedet. Det norske aksjemarkedet fremstår som enda lavere priset enn det amerikanske – også målt i forhold til bokførte verdier, skriver Avanse.

Innen rentemarkedet velger Avanse å gå fra nøytralvekt mellom obligasjoner og pengemarkedet til en overvekt i obligasjoner.

- Dette har bakgrunn i økningen i obligasjonsrentene i mars, og utsiktene til svake konjunkturer og lav inflasjon på sikt, heter det.

Obligasjoner er rentepapirer med lang rentebinding, og utvikler seg positivt, for långiver, hvis det generelle rentenivået faller. Pengemarkedet er rentepapirer med flytende rente eller kort bindingstid.

Inntil for et par måneder siden anbefalte Avanse overvekt av pengemarkedet, for å nyte godt av det høye, flytende rentenivået i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere