RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avanse håper videre på Oslo Børs

Sist oppdatert:
I likhet med de fleste forvaltningsselskapene har Avanse anbefalt overvekt av aksjer, noe som har vært lite vellykket på slutten av fjoråret. Likevel opprettholder likevel Avanse sin tro på aksjene på Oslo Børs
Avanse Forvaltning har i desember fått svi for sin anbefaling om overvekt av norske aksjer og undervekt av obligasjoner.

I månedsrapporten for januar opprettholdes en moderat overvekt av aksjer samlet sett, men det er bare Oslo Børs som overvektes, mens internasjonale børser undervektes.

Internasjonalt ventes usikkerheten rundt Irak fortsatt å tynge markedene.

- Aksjemarkedet har falt mye de siste årene, men det kan fortsatt ikke – med unntak av Norge - kalles billig. Dette, i tillegg til utsiktene for en fortsatt høy oljepris, kan bidra til at Oslo Børs kan gjøre det bedre enn de utenlandske børsene i januar, skriver Avanse.

Pengemarkedet anbefales overvektet for å nye godt av de høye nivået på norske, flytende renter, mens obligasjoner, altså rentepapirer med lang løpetid, anbefales undervektet etter oppgang (med andre ord lavere rente) i desember.

Når det gjelder internasjonal økonomi er det bare så måtelige utsikter på kort sikt:

- Oppsiden for veksten i amerikansk økonomi er begrenset. Offentlig sektor har allerede har gitt gass, en kapasitetsutnyttelse i industrien som ikke motiverer til særlig investeringsvekst og konsumenter som har ett ben i gjeldsfella. Markert høyere veksttakt basert på ytterligere gjeldsopptak er heller ikke gunstig, da ubalansene i amerikansk økonomi vil forverres. En moderat vekst er på mange måter det beste, skriver Avanse.

- Ønskesituasjonen vil være at europeisk og japansk økonomi tar seg opp. Det er ikke særlig trolig på kort sikt. Riktignok har den europeiske sentralbanken vedtatt å sette ned renten, men rentenedgangen kommer svært sent. Viljen til å benytte finanspolitiske virkemidler synes også liten, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere