RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avanse tror på aksjeoppgang

Sist oppdatert:
Avanses investeringsdirektør Edward Wendel har tro på fortsatt børsoppgang, og anbefaler overvekt av aksjer i porteføljen. Her kan du hvorfor
Avanse Forvaltning opprettholder sin anbefaling om overvekt av internasjonale aksjer. Det fremgår av forvaltningsselskapet april-rapport.

Norske og nordiske aksjer nøytralvektes. Det samme gjøre obligasjoner, mens pengemarkedet, altså flytende rentepapirer, undervektes. Vektingene er de samme som i mars.

- Vi tror ikke at terrorangrepene den siste tiden vil få noen varig negativ effekt på utviklingen i aksjemarkedet. Forholdene ligger fortsatt til rette for at aksjer også fremover kan gi god avkastning, skriver Avanse.

- Veksten i økonomien holder seg noenlunde god. Indikatorene for fremtidig vekst kan imidlertid tyde på at veksten vil avta noe etter hvert. Rentene i verdens tre største økonomier - USA, Japan og Tyskland - gir ofte en god pekepinn på hvordan økonomiene vil utvikle seg fremover. Disse indikerer nå at vi kan forvente en ut flating. Men selv om den økonomiske veksten begynner å avta, har historien vist at aksjemarkedet ofte har fortsatt oppgangen etter at økonomien har vist avtagende vekst, heter det videre.

Dete pekes også på at de laver renten bidrar til at aksjer blir mer attraktivt fordi avkastningen på rentebærende plasseringer blir relativt lav.

- Den største bekymringen aksjemarkedet har for rentene nå, er at det skal skje store forandringer i rentenivået på kort tid. Vi tror imidlertid det er lite sannsynlig at sentralbankene vil sette opp rentene i noen særlig grad med det første, heter det.

Avansen mener selskapene jevnt over har levert gode resultater den siste tiden, og mange har uttalt seg positive med hensyn til fremtidig inntjening. Det er meldt få negative resultatvarsler.

- Når det gjelder prisingen av selskapene synes vi ikke at markedet ser dyrt ut på dagens nivåer. Vi tror at markedet kan stige ytterligere, men det forutsetter imidlertid at veksten i selskapenes inntjening fortsetter og at rentene forholder seg lave. Ser vi på forventingene til hva selskapene skal tjene om 12 måneder, er både det amerikanske og det europeiske aksjemarkedet langt under de historiske toppnivåene, skriver Avanse i sin april-rapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere