RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avantor-penger rett til Røkkes kreditorer

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke selger nå sin eierpost i eiendomsselskapet Avantor for 465 millioner kroner, men 340 millioner vil nesten uten opphold på Røkkes konto gå til kreditorene
Dette er det tredje salget Røkke gjennomfører på under tre uker. Før gårsdagens salg av Avantor-posten på 39,9 prosent til Rasmussengruppen, har Røkke solgte oljeselskapet Aker Energy og Boing-jeten for å få midler til å dekke sine forpliktelser.

På spørsmål fra Aftenposten om de kommer til å fortsett å selge i dette tempoet svarer konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker RGI: - Det gjør vi ikke. Vi har noen små planer til, og de fortsetter vi med, til avisen.

Langøy bekrefter imidlertid overfor avisen at det jobbes med å få ut penger av det Florida-baserte eiendomsutviklingsselskapet Legend Properties. Han vil ikke si om det er snakk om salg av hele selskapet eller eiendommer.

Salget av Avantor bringer inn 465 millioner kroner for Aker RGI, men ifølge Aftenposten går mesteparten til å dekke to sertifikatlån på til sammen 341 millioner kroner som hadde pant i Avantor-aksjer.

- Det stemmer, sier Langøy til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere