RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avblåst generalstreik sender oljeprisen ned

Sist oppdatert:
Oljeprisen faller tilbake i formiddag etter gårsdagens rally. Meldingene om at den planlagte generalstreiken i Nigeria er avblåst er hovedårsaken til fallet
Prisen på et fat Brentolje faller på den internasjonale oljebørsen IPE London i formiddag, og er ned 2,4 prosent rundt klokken 12. Et fat for levering i mai prises nå til 26,75 dollar.

Det var meldinger om at det nigerianske LO ville gjennomføre en generalstreik fra i dag som sendt oljeprisen opp i går, i tillegg til at stansen i Iraks oljeeksport ser ut til å bli borte fra markedet lenger enn antatt.

I dag meldes det at generalstreiken har blitt avblåst, noe som har sendt oljeprisen på retur i formiddag.

Likevel er fortsatt omkring 40 prosent av Nigerias produksjon stengt som følge av uroen i det oljerike Niger-delta. Senest i går gjorde oljegiganten ChevronTexaco det klart at de ikke går inn igjen før området er sikret.

I tillegg til Nigeria, så kom det meldinger i går om at Iraks skjulte oljesalg til Syria har stanset opp som følge av krigen. Den skjulte eksporten skal utgjøre omkring 200.000 fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere