RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avfeier stort Røkke-salg

Sist oppdatert:
Aker RGI-sjefen Leif Arne Langøy avviser at det er aktuelt med noe dramatisk salg av Kjell Inge Røkkes selskaper, men han kan ikke garantere for at det ikke blir salg av selskaper
Det går frem av et intervju Langøy har gitt Aftenposten. Langøy er også å finne i et større intervjue med Dagens Nøringsliv tirsdag.

Langøy vil ikke overfor Aftenposten garantere at det ikke kan bli et salg av Aker Yards eller Norway Seafoods for å nedbetale deler av Røkkes enorme gjeld. Det er kun posten i Aker Kværner som det garanteres for at ikke kan bli solgt.

- Grunnen til det jeg sa om Aker Kværner er at selskapet er børsnotert. Ellers vi jeg ikke uttale meg om andre selskaper. Jeg prøver å si at det ikke er noen dramatiske ting vi skal gjøre, det er mer smart kapitalfrigjøring, sier Langøy til avisen.

Langøy vil heller ikke snakke om salg, men derimot frigjøring av eiendeler, og han påpeker at avtalen med bankene stort sette betyr en frigjøring av eiendeler i tråd med handlingsplanen som Aker RGI omtaler i sin egen årsrapport.

- Det er ikke sånne dramatiske salg vi skal gjøre, sier Langøy til avisen.

Langøy bekrefter overfor Aftenposten at problemene som ble utløst av Orkla-lånet ikke var overraskende.

- Da jeg tok over, etablerte vi en handlingsplan i løpet av en til to måneders tid. Det er vel indirekte et svar, sier Langøy som tok over konsernsjefstilling i Aker RGI i januar.

Han sier det er kjøpet av Aker Kværner og store tap i Dexion som er hovedårsaken til problemene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere