Avfyrte minst 186 skudd på Utøya

Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix

Anders Behring Breivik avfyrte minst 186 skudd på Utøya. I neste uke slipper han ut av isolasjon.

13.10.11 13:50

Det er VG Nett som melder at Breivik avfyrt minst 186 skudd på Utøya. Informasjonen ble kjent da politiadvokat Christian Hatlo holdt en pressekonferanse torsdag hvor politiet oppsummerte etterforskningen etter 22. juli.

- Det er funnet 186 tomhylser, men antall skudd vet vi ikke sikkert. Dette er de hylsene vi har funnet. Det er også funnet en mengde ubrukte skudd, forteller Hatlo, ifølge VG Nett.

Der ble det også kjent at Oslo-politiet har sendt 35 rettsanmodninger i utlandet, og bedt om avhør av personer fra over 20 ulike land.

Forlenger ikke isolasjonen
TV 2 melder på torsdag at politiet vil ikke be om forlenget isolasjon for terrorsiktede Anders Behring Breivik fra neste uke, melder TV 2.

Det betyr at det ikke blir noe rettsmøte i Oslo tingrett neste uke, når isolasjonsperioden går ut 17. oktober.

TV 2 melder samtidig at dette trolig ikke få noen stor praktisk betydning for ham, fordi Breivik sitter fengslet på avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå på Ila fengsel. Han er i dag den eneste fangen i Norge som sitter på en slik avdeling.

VG Nett får opplyst at årsaken til at han nå slipper ut av isolasjon, er at politiet føler seg sikre på at Anders Behring Breivik begikk massemordet alene.

De får også bekreftet at forholdene rundt Breivik i fengselet ikke endres som en følge av at han kommer ut av isolasjon.

- Det er ingenting som tyder på at det i overskuelig fremtid blir noen endring i sikkerhetssituasjonen rundt Breivik, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel til VG Nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.